King Oyunu Nedir?

King, eğlenceli bir kart oyunudur, genellikle dört oyuncu arasında oynanır. Oyunun temel amacı, diğer oyunculara karşı en fazla puanı toplamaktır. Standart bir 52 kartlık desteden oynanır ve her oyuncuya 13 kart dağıtılır.

Fransa'da 20. yüzyıl başlarında üniversite öğrencileri arasında oldukça yaygın olarak oynanan Barbü oyunun değişik bir versiyonu olan King'de kazanmak için; Koz oyunlarında en fazla eli ve Ceza oyunlarında en az cezayı alarak oyun sonunda en fazla puanı almak gerekir. Fransızca "Le Barbu" ("Barbü"), Sakallı Adam anlamındadır ve iskambil kartları içinde kupa papazına denk gelir.

Cezalı oyunlarda genel amaç, partinin herhangi bir elinde 10 ve üzeri el alarak oyuna adını veren King yaparak oyunu bitirmektir.

Koz oyunlarında ise amaç mümkün olduğu kadar çok el almaktır.

Oyuncunun koz söylemesi için elinde koz olarak belirleyeceği türden alırlara ya da en az 7 kartlık uzun bir diziye sahip olması ve diğer renklerden de eli destekleyecek alırların olması gerekir. En az 5 el alabilecek durumda olmadan koz oyununun seçilmesi pek kazandırmaz.